Sju nye bachelorkandidater med unik utviklingskompetanse!

Det var både spent og god stemning i Veslestova på Høgskulen for landbruk og bygdeutvikling (HLB) da årets kull med bachelorkandidater gjorde seg klar til å presentere og forsvare oppgaven sin fredag 15. juni. Det ble en stor dag hvor HLB fikk lov å gratulere sju nye kandidater med bachelorgrad i Nyskaping og samfunnsutvikling.

Styremedlem ved HLB, Jofrid Torland Mjåtveit, ønsket velkommen. Hun kjenner både studenttilværelsen og det faglige ved HLB bedre enn de fleste. I 2013 leverte hun nemlig sin egen bacheloroppgave ved høgskolen.

– Gjennom bachelorstudiet ved HLB har dere fått omfattende og handlingsrettet kunnskap om verdiskaping, og dere har fått kunnskap om hvordan lokalsamfunn kan endres fra grasrota. Med dette åpnet hun for dagens program.

I talen fokuserte Mjåtveit på utviklingskompetansen studentene har fått gjennom årene ved HLB, ikke minst evnen til å se med nye øyne på ressursene de har rundt seg.

Gjennom presentasjonene var det tydelig, og kjekt å se, at studentene hadde løst arbeidet med oppgavene sine på svært ulike måter. Det var stor variasjon i tema og problemstillinger. Det ble en opplysende formiddag for alle i salen, spesielt lærerikt var det for de oppmøtte studentene som skal skrive oppgaven sin neste år.

– Jeg likte godt presentasjonene som handlet om ungdommenes rolle i lokalsamfunnet, det var også en oppgave med internasjonalt fokus som var utrolig interessant. Jeg skal selv skrive min bacheloroppgave neste vår, den vil handle om næringsutvikling knyttet til hest. Jeg er allerede aktiv i et av høgskolens forskningsprosjekt knyttet til tema, sier HLB-student Monica Birkeland.

 

Disse oppgavene ble presentert:

  • Karin Nerheim Trengereid – Vestlandsk fjordfe – Ein flott mulighet
  • Ann Mari Insulan – Regenerativt landbruk
  • Anne Katrine Nevland – Samarbeid mellom gardsbruk og skule
  • Jon Børge Vikanes – Ressurser for utviklingsarbeid i landbruket
  • Jorunn Sømåen – Nytt innhald i nedlagt skolebygg
  • Rachel Mwakazi: Rural development in Kenya
  • Siv Anita Pedersen – Tiltak mot frafall fra videregående skole

Sensor for dagen var Eli Janette Fosso.

Ann Mari Insulan skal ut å redde verden.

Ekstra kjekt var det å treffe studentene våre som vanligvis sitter på studiesenter. Denne gang hadde vi kandidater helt fra Tana og Tynset som tok turen til Bryne.

Etter presentasjonene ventet god mat, seremoni med utdeling av diplom og t-skjorter og fotografering. Dagen fikk en kreativ avslutning hvor forelesere og veiledere ble utfordret til å skrive noen visdomsord og lykkeønskninger på HLB-skjortene de nybakte bachelorkandidatene fikk utdelt.

Vi ønsker alle kandidatene lykke til med arbeidet videre! Vi kommer til å følge med på dere, og vi er spent på å se hva dere får til.

 

 

 

 

 

 

 

HLB har fremdeles ledige studieplasser til høsten, finn ut mer her