Nyskaping, naturnært og lokalmat i fokus på HLB i dag: Stort besøk fra Bjørnefjorden matkultur

Både bønder, produsenter, kokker og næringssjefer møtte i forelesningssalen ved Høgskulen for landbruk og bygdeutvikling (HLB), nysgjerrige på det viktige arbeidet og aktiviteten som skjer på huset for tiden. Alle i gruppen er medlemmer i Bjørnefjorden matkultur, et spennende og fremtidsrettet nettverk som setter lokal mat og bærekraft i fokus.

I Veslestova fikk de oppleve rektor og professor Dag Jørund Lønning presentere noe av det som opptar ham aller mest: «det skapande mennesket». I foredraget la han vekt på det å ta et oppgjør med etablerte sannheter, om å jobbe mot «tyngden» og om å verdiskape fremfor å bli verdiskapt. Nyskapingstemaene ble til slutt knyttet opp mot HLB sitt arbeid med prosjektet Naturnær matproduksjon, en viktig satsing for høgskolen hvor fokus ligger på hvordan vi mennesker kan spille på lag naturens egne prosesser.

Alle medlemmene i Bjørnefjorden matkultur driver med mat eller matrelatert virksomhet rundt nettopp Bjørnefjorden i Hordaland.  De jobber for å gjøre mat og råvarer fra området tilgjengelige, kjente og etterspurte.

– Å få formidle og vise vårt arbeid til en gruppe som har ressursene til å sette kunnskapen ut i praksis er kjempeviktig. Vi glade for at denne gruppen valgte å komme innom oss på studieturen sin. Dette er også et sterkt signal om at arbeidet vi gjør i prosjektet Naturnær matproduksjon når ut og skaper engasjement i matbransjen, sier Christel Barbo ved HLB.

Det ble tid til både spørsmålsrunde og god dialog på slutten av dagen. En begeistret gjeng fikk med seg signerte utgaver av både Jordboka og flere andre av Dag Jørund Lønnings bøker før de dro videre.