SISTRE –prosjektet: Internasjonale prosjektdeltakere fikk det beste av Jæren

Studenter og forelesere fra HLB’s samarbeidspartnere i Frankrike og Tyrkia, besøkte nylig Jæren for det aller siste prosjektmøtet i SISTRE-prosjektet. Ansvarlig for gjestene, førsteamanuensis Rhys Evans, sørget for å vise frem det han selv beskriver som «Best of Jæren».

Tidligere samlinger har funnet sted i Istanbul, hvor HLB sine studenter og forelesere fikk lære mer om historien og den mangfoldige kulturen til denne spesielle storbyen. I Bourges, Frankrike, stod selvfølgelig fransk kokkekunst og vin fra lokale distrikter på menyen. På Jæren finnes verken storbylivet eller vindistrikter, men et unikt landskap med noen av de beste matprodusentene i Norge.

Camping og kortreist

Gjestene bodde i hyttene på Ogna Camping, og maten fikk de servert hjemme i hagen hos Rhys Evans. Evans forteller om vellykkete samlingsdager:

–        Vi fikk nydelige lokale råvarer fra kontaktene vi har rundt oss. En av studentene våre kom med lam fra Øko-gården sin på Randaberg og vi fikk fersk laks fra området. En av samarbeidspartnerne våre i bioforsk, Åge Jørgensen, sørget for nyplukket bær og grønnsaker fra Jone Wiig Gartneri AS her på Jæren. Drikke til maten var kortreist rabarbra saft fra tidligere student som nå driver Köhler-paviljongen på Nesheim. Gjestene var virkelig imponerte over matmangfoldet rundt oss.

HLB studentene og lokale kontakter stilte ikke bare med mat og drikke, de besøkende fikk også dra på gårdsbesøk Dalane hvor en av bachelorstudentene jobber med å etablere en helsefarm.

Viktig prosjekt for studentene ved HLB

SISTRE-prosjektet fokuserer på å finne ut hvordan utdanningsinstitusjoner på best mulig kan legge til rette for voksne studenter som ønsker seg tilbake på skolebenken. Samarbeidspartnerne har sett nærmere på hva som skal til for at studentene skal klare å prioritere studier i tillegg til en travel hverdag med jobb og familie.

–        Resultatene og funnene er i dette prosjektet er spesielt relevant for HLB og målgruppen vår, vi har jo mange studenter i denne situasjonen. Vi skal bruke de vi har lært i prosjektet for å gjøre det enda lettere for voksne studenter å kombinere studier med sin travle hverdag, sier Evans.

Prosjektdeltagerne har blitt godt kjent over de to årene de har jobbet med SISTRE og innrømmer at det var trist å ta farvel denne gang.

–        Jeg fikk mange gode klemmer og tilbakemeldinger på en vellykket prosjektsamling. Det følte virkelig de hadde fått oppleve «the Best of Jæren», avslutter Evans.

Fra HLB deltok Rhys Evans, Olav Eggebø, Eli Janette Fosso sammen med studentene Alexander Rügert-Raustein, Linda Werner og Lovise Hetland.

Les mer om Sistre-prosjektet:

SISTRE- Samling i Bourges

SISTRE – Samling i Istanbul